سمعک گیرنده داخل گوش RIC/RITE

سمعک گیرنده داخل گوش

نام انگلیسی: Receiver in the Ear – RITE / Receiver in Canal – RIC

سمعک گیرنده داخل گوش  که به آن سمعک Receiver in Canal – RIC و یا سمعک Receiver in the Ear – RITE نیز گفته می شود، نوعی سمعک پشت گوشی – BTE است که در آن بلندگو (گیرنده و یا رسیور) به جای اینکه در قاب سمعک قرار گیرد، درون مجرای گوش و توسط یک قطعه پلاستیکی نرم قرار می گیرد. نظیر سمعک پشت گوشی، سایر اجزای تشکیل دهنده سمعک (میکروفون، باتری، مدارات الکترونیکی و …) درون قاب سمعک و در پشت گوش پنهان می شود. همراه ما باشید تا بیشتر با سمعک گیرنده مجرای گوش، بیشتر آشنا شوید.

سمعک RIC یا RITE

از آنجایی که کل مجرای گوش، بسته نمی شود، سمعک RIC/RITE، از نوع فیتینگ باز به شمار می آید. ابعاد این سمعک در مقایسه با سمعک پشت گوشی کوچک تر بوده و تا حدود نسبتا زیادی از دید مخفی می ماند.

این نوع سمعک معمولا برای کم شنوایی ملایم تا نسبتا شدید تجویز می شوند و یکی از پرطرفدارترین و پرفروش ترین نوع سمعک به شمار می آید. در ادامه به بررسی مزایا و معایب سمعک گیرنده داخل گوش، می‌پردازیم.

مزایای سمعک گیرنده داخل گوش / مجرای گوش

سمعک‌هایی که گیرنده آن‌ها درون کانال گوش قرار می گیرد، ابعاد کوچکتری دارند. اگرچه بدنه این سمعک‌ها در پشت گوش فرد قرار می گیرد ولی در عمل تقریبا از دید پنهان هستند. سیمی که بدنه سمعک را به گیرنده متصل می کند، بسیار نازک بوده و تقریبا دیده نمی شود.

از آنجایی‌ که گیرنده سمعک RIC در خارج از بدنه سمعک قرار گرفته است، می توان به راحتی از گیرنده های متنوعی استفاده کرد و در نتیجه به راحتی می توان این نوع سمعک را برای انواع افت شنوایی از ملایم تا شدید و حتی عمیق بکار برد. همچنین در صورتی که گیرنده از کار بیفتد (که معمولا اتفاق می افتد!) می توان به راحتی گیرنده معیوب را با گیرنده جدید تعویض کرد. مفهوم آن این است که در صورت خرابی گیرنده، لازم نیست سمعک به شرکت خدمات دهنده ارسال شود و درکلینیک در صورت وجود گیرنده یدکی، قابل تعویض خواهد بود. بطور کلی مزیت‌های این نوع سمعک را می توان بصورت زیر خلاصه کرد:

  • کانال گوش بسته نمی شود و حالت مسدود شدن صدا در سر (اثر انسداد)، ایجاد نمی شود
  • ابعاد کوچکی داشته و ساختار ظریفی دارد و به راحتی دیده نمی شود
  • درک گفتار به علت نزدیکی بلندگو (گیرنده) به پرده گوش، بالا است.
در صورتی که قصد دارید راجع بعه سمعک داخل گوشی – ITE بیشتر بدانید، این مقاله را از دست ندهید 

 

سمعک گیرنده داخل گوش

معایب سمعک گیرنده داخل گوش / مجرای گوش

اینکه گیرنده سمعک درون کانال گوش قرار بگیرد، از جهاتی خوب و از جهاتی دیگر بد است! گیرنده و یا بلندگو یک وسیله الکترونیکی است و قرار گرفتن آن در محیط گوش به علت وجود عواملی نظیر رطوبت، دما و ترشحات گوش می تواند به آن آسیب برساند. اگرچه تولید کنندگان سمعک با بکارگیری تکنولوژی های پیشرفته نظیر فنآوری نانو، بدنه کاملا درزگیری شده و محافظ های ترشحات گوش، توانسته اند از گیرنده، محافظت کنند ولی با این وجود، تا زمانیکه شما از سمعک و گیرنده به خوبی مراقبت نکنید، ممکن است به مرور زمان، در اثر نفوذ جرم و ترشحات گوش به داخل گیرنده باعث اختلال در عملکرد آن و در نهایت از کار افتادن آن شود. بطور کلی رطوبت، جرم و ترشحات گوش بزرگترین دشمن برای این نوع سمعک به شمار می آیند. در بهترین حالت ممکن است که جرم، تنها راه خروجی صدا را مسدود کند و در بدترین حالت به درون آن نفوذ کرده و آن را از بین ببرد.

خوشبختانه تعویض گیرنده به راحتی توسط متخصصین شنوایی در کلینیک انجام می شود ولی در صورتیکه مدت زمان گارانتی سمعک شما به اتمام رسیده باشد، هزینه گیرنده و خدمات تعویض آن بر عهده شما خواهد بود.

اگر در نظر دارید که از سمعک RIC استفاده کنید، شرایط و خدمات شرکت گارانتی کننده سمعک را از متخصص شنوایی خود جویا باشید. اغلب سمعک های معتبر دارای گارانتی 2 تا 3 سال هستند.

کوچک بودن سمعک از یک لحاط، یک مزیت محسوب می شود (جنبه ظاهری) ولی از طرف دیگر، هر چقدر سمعک کوچک تر باشد، باتری آن نیز کوچکتر و زمان شارژ دهی آن کمتر خواهد بود. همچنین، استفاده از سمعک های خیلی کوچک برای افرادی که مشکلات حرکتی و لرزش دست دارند، مشکل است. اگر شما سمعکی را خریداری کنید و نتوانید به راحتی آن را در گوش خود گذاشته و  از آن استفاده کنید، عملا تجربه خوب و لذت بخشی از سمعک بدست نخواهید آورد.

از طرفی دیگر، تعویض باتری های کوچک و ریز این سمعک ها برای افرادی که مشکل بینایی دارند، کار خسته کننده و مشکلی است. بسیاری از تولید کنندگان، سمعک های RIC/RITE را در سایز های مختلف باتری عرضه می کنند.

سمعک های RIC/RITE ممکن است برای برخی از افراد قابل تجویز نباشد. افرادی که از پارگی پرده گوش رنج می برند و یا سابقه عمل جراحی ماستوئیدی (استخوان پشت گوش) داشته اند، معمولا نمی توانند از این نوع سمعک استفاده کنند. اگر شما این مشکلات را دارید، احتمال ابتلا به عفونت‌های گوش میانی با این مشکلات افزایش می یابد و ترشحات مجرای گوش زیاد می شود. این عوامل باعث می شود که گیرنده سمعک (Receiver) بطور مکرر آسیب ببیند. این مشکل برای افرادی که کانال گوش مرطوب دارند و یا موم (وکس) در کانال گوش آنها انباشته می شود، نیز مطرح است و برای این افراد نیز ممکن است سمعک های گیرنده داخل کانال گوش (RIC/RITE) گزینه مناسبی نباشد.

برای شناخت تفاوت سمعک RIC و سمعک ITC بلاگ سمعک داخل مجرای گوش را مطالعه نمایید

 

سمعک گیرنده داخل گوش 

جمع بندی

در کل، سمعک گیرنده داخل گوشی یا RIC، یا به عنوان دیگر، سمعک گیرنده مجرای گوشی یا RITE سمعک کوچکی است که برای شنوایی سطح متوسط تا عمیق، تجویز می‌شود. کوچکی این سمعک، خارج از دید بودن آن را به همراه دارد اما این نکته باعث می‌شود باتری این سمعک نیز کوچک بوده و شاید مجبور باشید بیشتر آن را به شارژ بزنید. همجنین این سمعک از حساسیت زیادی برخوردار است و حتما باید در مورد گارانتی آن، که معمولا 2 تا 3 ساله است، اطلاعات کافی را کسب کنید.

امیدواریم توانسته باشیم با معرفی این سمعک، گام دیگری در شناخت انواع سمعک و مزایا و معایب آن برای شما برداشته باشیم. همچنین در صورتی که سوالی در این زمینه داشتید، در قسمت نظرها آن را برای ما به ثبت برسانید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید